Jakten på en mördare i Göteborg...
Kriminalinspektör Lidman (spelad av Göran Sjögren) står inför sin karriärs tuffaste uppdrag - att lösa de rituella seriemorden som sker i Göteborg. Han får oväntad hjälp av den förre detta pastorn Gabriella (spelad av Alexandra Zetterberg) som döljer sina avsikter och har en egen agenda. Det ovanliga paret slungas in i en mörk och djävulsk värld där det snart står klart att de tagit sig vatten över huvudet.

Inför filmens premiär fick jag en pratstund med regissören Rasmus Tirzitis, där han berättar om känslor och förväntningar om hur publiken ska ta emot filmen.Ett stort grattis till att filmen äntligen får premiär

- Tack så mycket! Efter ungefär tre år av filmande och, innan dess, två års manusskrivande så är det dags för premiär.Du har levt med filmen ganska länge och nu ska publiken få uppleva den. Hur känns det?

- Det känns riktigt fantastiskt. Det har varit så mycket bara de senaste veckorna och nu längtar jag så otroligt mycket till premiären och att få dela filmen med publiken.


                 13774167_152392215186988_1093253846_n.jpg


Undertiteln till filmen är "Jakten på en mördare". Är det en bra beskrivning av vad filmen handlar om?

- Ja, det är det faktiskt. Det är ju en jakt på en mördare som är hela grundstommen i handlingen och som driver filmen framåt.
Men det är ju ett förtydligande... Vilsen, vad är det för någonting? Men så fort man ser till undertiteln, då förstår man mycket mer vad det handlar om.I de övriga nordiska länderna får filmen en helt annan titel "Ave Mater", varför?

- Vi ville ha en titel som även funkade internationellt. "Ave Mater" (som är latin).
Men jag vill inte gå in för mycket på vad det betyder. Det måste man se filmen för att reflektera över efteråt.

Vi bollade en massa namnförslag fram och tillbaka.
Det var det här sökandet i en okänd mörk miljö som vi arbetade mycket efter. Sen var det Simon Kölle (kompositören till musiken) som knäckte nöten.


  Vilsen_FI.jpg   Vilsen_DK.jpg   Vilsen_NO.jpg
Berätta om musiken i filmen och om samarbetet med kompositören Simon Kölle

- Vilsen blev vårt första samarbete. Sen under resans gång har det blivit betydligt flera, bl.a. "Legend of Dark Rider".
Dessutom hjälper han till med de trailers jag klipper. Så vi använder oss flitigt av varandra och jag misstänker att det kommer att bli mer även i framtiden. Simon är dessutom den person som skrivit alla texter till körerna i filmen och flera av dem är på latin.

                                                           SimonKölle.jpeg

Simon Kölle


Vilsen är delvis bekostad med pengar från privatpersoner, s.k. Crowdfunding. Är det något du kan tänka dig att använda även i framtida projekt?

- Absolut! Jag lärde mig så otroligt mycket när jag gjorde min första Crowdfunding. Så det är definitivt ett forum jag kommer att vilja ta hjälp av igen.
Man får en sån direktkontakt med publiken och man får en känsla av vad som funkar. Jag har en idé, finns det en publik därute som är intresserad av det här lika mycket som jag?!Nu är det inte långt kvar till premiären. Men var kommer man kunna se den någonstans?

- Den kommer till en början att finnas på Video On Demand hos iTunes, Telia och SF Anytime. Sen hoppas vi naturligtvis på att få utöka det.
Sen släpper vi även filmen på DVD via distributören Skepnad, som är en distributör som kan, om vi vill, jobba brett mot många återförsäljare.Det har även gjorts en musikvideo till filmen med sångerskan Nina Söderqvist. Var och när kommer man att kunna se den?

- Videon släpps i mitten av oktober och kommer att visas på YouTube, mässor och festivaler.

nina-soderquist_lead.png

Musiken från filmen... Var finns den?

-  Ja, den kommer att släppas på både Spotify och CD. Flera bolag är intresserade så den kommer definitivt att komma ut.  


 

Filmen har premiär den 17 Oktober på Video On Demand* och DVD.

(* iTunes, Google, SF Anytime, Plejmo, Telia och ComHem)

I rollerna:
Alexandra Zetterberg, Göran Sjögren, Yohanna Idha, Kjell Wilhelmsen, Johan Gry, Christian Kinell, Ralf Beck, Margareta Strand, Andreas Rylander m fl.